Inhoudsopgave:

 1. Wat verdient een hbo docent netto?
 2. Hoeveel uur werkt een hbo docent?
 3. Hoeveel verdient een hbo docent per uur?
 4. Wat doet een hbo docent?
 5. Wat verdient een basisschool leraar netto?
 6. Wat verdient een hoogleraar?
 7. Hoeveel lesuren is 1 fte HBO?
 8. Wat verdient een universitair hoofddocent?
 9. Wat verdient een chirurg per uur?
 10. Hoeveel verdien je met dokter?
 11. Wat is een goede hbo docent?
 12. Wat doe je als docent?
 13. Wat verdient een leerkracht voortgezet onderwijs?
 14. Wat verdient een mbo leraar?
 15. Wat verdient een viroloog?
 16. Wat verdient een decaan universiteit?
 17. Hoeveel lesuren is 0 1 FTE?
 18. Hoeveel lesuren VO?
 19. Wat verdient een universitair onderzoeker?
 20. Wat verdient een leerkracht per uur?

Wat verdient een hbo docent netto?

In het hbo zit bijna 80 procent van de docenten in schaal 11 of 12, met een salaris tussen de 3.561 en 5.564 euro. Toch zit een aanzienlijk aantal hbo-docenten (9 procent) in schaal 10. Het plafond van die schaal is 4.192 euro. Dat salaris is dus vergelijkbaar met dat van een leerkracht in het basisonderwijs.

Hoeveel uur werkt een hbo docent?

Een fulltime werkweek bestaat in het hoger beroepsonderwijs uit 36, 38 of 40 uur. Op basis van het aantal uren dat u per week werkt, wordt ook het aantal vakantieuren berekend.

Hoeveel verdient een hbo docent per uur?

Een docent op een hogeschool in loondienst verdient tussen de 25 en 30 euro bruto per uur.

Wat doet een hbo docent?

Als hbo-docent coach en begeleid je jonge mensen in hun ontwikkeling tot echte beroepsprofessionals. Je draagt je eigen kennis en praktijkervaring over, maar veel belangrijker nog: je zet je studenten aan om daar zélf over na te denken, mee aan de slag te gaan en tot nieuwe inzichten te komen.

Wat verdient een basisschool leraar netto?

Als startend leerkracht op een basisschool verdien je volgens onze Salaris Check gemiddeld een maandloon van € 2.680 bruto. Netto houd je daarvan € 2.053 over.

Wat verdient een hoogleraar?

Wat verdient een Hoogleraar? Het salaris van een hoogleraar is erg uiteenlopend, op basis van fulltime dienstverband ligt het tussen €6009 en €10.272 bruto per maand. Het voornamelijk wordt het bepaald door de mate waarin de Hoogleraar gespecialiseerd is en hoelang hij/zij aan de universiteit verbonden is.

Hoeveel lesuren is 1 fte HBO?

Een fulltime aanstelling gaat uit van 1659 werkzame uren. De standaard werkdag is 8 uur. Bij een fulltime dienstverband kan gekozen worden uit een werkweek van 36, 38 of 40 uur. Zo is er de keuze tussen een kortere werkweek of meer verlof bij een langere werkweek.

Wat verdient een universitair hoofddocent?

Een Universitair Hoofddocent wordt afhankelijk van de zwaarte van zijn functie en ervaring, ingedeeld in schaal 13 of 14. Zijn bruto maandloon ligt dan tusen de €4450 en €5419 of €4673 en €5953.

Wat verdient een chirurg per uur?

Werk je 45 uur per week in een ziekenhuis, dan verdien je tussen de 5800 en 10.800 euro per maand....Wat verdient een chirurg aan salaris en inkomen?
NiveauMaandsalaris
Medior€ 3.500,-
Senior€ 6.500,-
BE

Hoeveel verdien je met dokter?

Salaris huisarts in loondienst Het salaris van een beginnend huisarts ligt ongeveer op 4.100 euro per maand. Naarmate je meer ervaring hebt, stijgt je salaris naar ongeveer 4.700 euro bruto per maand. Een senior huisarts of dokter heeft een maandsalaris van 6.000 euro bruto per maand.

Wat is een goede hbo docent?

Respectvol, humor, kunnen luisteren, coachen, inlevingsvermogen, zachte strengheid, ondernemend, zelfkennis, flexibel, overzichtelijk. Dit zijn nog maar een handje vol voorbeelden. Volgens Marzano zorgt een goede docent voor een veilige en prettige sfeer in de klas maar ook voor structuur (zie ook Bakx et al., 2015).

Wat doe je als docent?

De belangrijkste taak van een docent is het overbrengen van kennis en vaardigheden aan een groep leerlingen of studenten. ... De meest voorkomende taken van docenten in het voortgezet onderwijs zijn de volgende: Lesgeven aan klassen in een specifiek vak. Opstellen van een lesplan en voorbereiden van de les.

Wat verdient een leerkracht voortgezet onderwijs?

Een leraar in het voortgezet onderwijs verdient tussen € 3.260 en € 6.710 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao voortgezet onderwijs (cao vo).

Wat verdient een mbo leraar?

Een docent mbo in Nederland verdient gemiddeld € 3.555 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.025 (laagste) tot € 4.090 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat verdient een viroloog?

Wat verdient een Viroloog in loondienst? Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 3.000 bruto per maand. Gemiddeld salaris ongeveer € 4.500 bruto per maand. Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 6.000 bruto per maand.

Wat verdient een decaan universiteit?

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Decaan Een Decaan wordt op hetzelfde niveau ingeschaald als de hoogleraar en verdient bruto tussen de €5920 en €8622 per maand. Daarnaast heeft recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering.

Hoeveel lesuren is 0 1 FTE?

In het VO spreken we van een normbetrekking van 1659 uur. Dit is het aantal uren dat behoort bij een volledige baan (betrekking met werktijdfactor 1 fte).

Hoeveel lesuren VO?

Over 8 schooljaren is dit minimaal 7.520 uur. De overgebleven 240 uur mogen scholen zelf verdelen over de onderbouw en de bovenbouw. Er is geen maximum aan het aantal uren onderwijs per dag.

Wat verdient een universitair onderzoeker?

Het loon van een onderzoeker is als starter al ongeveer 2495, omdat men een universitaire achtergrond nodig heeft. Over het algemeen loopt dit salaris op tot de 4295 euro per maand, afhankelijk van de specialisatie en het (maatschappelijk) belang van het betreffende onderzoeksveld.

Wat verdient een leerkracht per uur?

Een leerkracht in het primair onderwijs (PO) ontvangt een gemiddeld salaris van ongeveer € 4.470, -. Wat verdient een leerkracht per uur? Als we kijken naar het gemiddelde salaris verdient een leraar ongeveer € 25, – per uur.