Inhoudsopgave:

 1. Welke muziekstijl is Arctic Monkeys?
 2. Waar woont Alex Turner?
 3. Hoe oud is Alex Turner?
 4. Waar komen de Arctic Monkeys vandaan?
 5. Hoe oud is Arctic Monkeys?
 6. Wat is alternatief Indie?
 7. Wat is indie Wave?
 8. Waar is alternatieve rock ontstaan?
 9. Waar is indie rock ontstaan?
 10. Wat is alternatieve pop?
 11. Waar komt de naam rock n Roll vandaan?
 12. Waar is indie?
 13. Wat is het alternatief?
 14. Waar ontstond rock n roll?
 15. Hoe is de Rock and Roll ontstaan?
 16. Wat is alternatieve mensen?
 17. Wat is het alternatief voor Facebook?
 18. Wat had de rock n roll voor gevolg voor de jongeren?
 19. Wat heeft rock n roll met blues en rhythm n blues te maken?
 20. Wat betekent rock and roll?

Welke muziekstijl is Arctic Monkeys?

Arctic Monkeys
OorsprongSheffield
Genre(s)Indierock Postpunkrevival
Label(s)Domino Records
Bezetting

Waar woont Alex Turner?

Turner is tegenwoordig woonachtig in Los Angeles, Verenigde Staten.

Hoe oud is Alex Turner?

35 jaar (6 januari 1986) Alex Turner/Leeftijd

Waar komen de Arctic Monkeys vandaan?

Arctic Monkeys bestaat uit zanger/gitarist Alex Turner, gitarist Jamie Cook, drummer Matt Helders en bassist Nick O'Malley, die de in 2006 gestopte Andy Nicholson heeft vervangen. De jongens komen uit High Green, een buitenwijk van Sheffield.

Hoe oud is Arctic Monkeys?

35 jaar (6 januari 1986) Alex Turner/Leeftijd

Wat is alternatief Indie?

Alternatieve muziek (ook alternatieve rock, alt-rock of alternative) - ook indie genoemd, dat eigenlijk een subgenre is - is een in de jaren 80 opgekomen verzamelnaam voor op kunstmuziek georiënteerde popmuziek en meer in het bijzonder rockmuziek, waarbij de kunstzinnige pretenties groter zijn dan de commerciële.

Wat is indie Wave?

Aanvankelijk was dit vooral punk, maar al snel volgde er ook muziek met invloeden van de new wave of andere stromingen. In Amerika werd deze muziek vooral populair onder studenten en werd om die reden in de jaren tachtig college rock genoemd. In feite is college rock, op het tijdvak na, niets anders dan indierock.

Waar is alternatieve rock ontstaan?

Eind jaren 60 ontstond de psychedelische rock, gevolgd door hardrock en punk in de jaren 70. In de jaren erna waren new wave, heavy metal en grunge populair....
Rock
Culturele oorsprongVerenigde Staten Verenigd Koninkrijk
Vaak toegepaste instrumentenZang Basgitaar (Elektrische) gitaar Drums
Populariteitsinds 1950

Waar is indie rock ontstaan?

De indierock in Nederland komt op in de vroege jaren negentig, ongeveer na de doorbraak van de Amerikaanse band Nirvana. Waar de indierockcultuur begin jaren tachtig ontstaat in Amerika, blijft deze achter in Europa op enkele uitzonderingen na.

Wat is alternatieve pop?

Alternatieve muziek (ook alternatieve rock, alt-rock of alternative) - ook indie genoemd, dat eigenlijk een subgenre is - is een in de jaren 80 opgekomen verzamelnaam voor op kunstmuziek georiënteerde popmuziek en meer in het bijzonder rockmuziek, waarbij de kunstzinnige pretenties groter zijn dan de commerciële.

Waar komt de naam rock n Roll vandaan?

Rock werd populair in de Verenigde Staten tijdens de jaren 50, waar het evolueerde uit bestaande genres zoals rhythm-and-blues en country. Waar het toen alleen uit rock-'n-roll en rockabilly bestond, groeide rock uiteindelijk uit tot een muziekstroming met veel verschillende subgenres.

Waar is indie?

Met Indië wordt soms, vooral in Vlaanderen, ook de republiek India aangeduid. Welke gebieden precies onder Indië vallen varieerde nog wel van tijd tot tijd, maar ruwweg kan men stellen dat het de gebieden zijn die tegenwoordig Zuid-Azië en Zuidoost-Azië genoemd worden.

Wat is het alternatief?

Iets is alternatief of een alternatief als het afwijkt van wat gebruikelijk (conventioneel) is, maar daar niet voor onderdoet, of waarvan zelfs wordt verondersteld dat het beter is.

Waar ontstond rock n roll?

Rock-'n-roll (ook wel rock-'n'-roll, rock & roll, of voluit rock and roll) is een muziek- en dansstijl die in de jaren 1950-60 in de Verenigde Staten opkwam.

Hoe is de Rock and Roll ontstaan?

Rock 'n' roll ontstaat in het midden van de jaren vijftig in Amerika uit het samensmelten van blanke country & western en zwarte rhythm & blues. ... De nieuwste vindingen, de elektrische gitaar en het drumstel, vormen de basisinstrumenten voor de city blues.

Wat is alternatieve mensen?

Alternatieve cultuur is een parapluterm voor cultuur die zich buiten of aan de rand van de populaire cultuur of mainstreamcultuur bevindt. ... In de alternatieve cultuur identificeert men zich vaker met een specifieke subcultuur, zoals punk, grunge, metal, emo, gothic, scene of hipster.

Wat is het alternatief voor Facebook?

Naast de besproken platforms zijn er ook nog andere alternatieven voor Facebook beschikbaar, zoals: Digg, Mastadon, Steemit, Raftr, Signal, Telegram en iMassage. Deze platforms kennen ieder een eigen specifieke functie en zijn goede alternatieven op het gebied van privacy, data verzameling en adverteren.

Wat had de rock n roll voor gevolg voor de jongeren?

De Rock 'n Roll heeft een grote invloed gehad op de maatschappij en het sociale leven, doordat zich groepen van elkaar gingen onderscheiden. De jongeren kregen een eigen stijl. De volwassenen zetten zich af tegen deze stijl.

Wat heeft rock n roll met blues en rhythm n blues te maken?

Rhythm-and-blues is een muziekgenre met invloeden uit jazz, gospel en blues dat ontstond in de Afro-Amerikaanse cultuur in de jaren veertig van de 20e eeuw. Op zijn beurt leidde rhythm-and-blues mede tot het ontstaan van onder meer rock-'n-roll en soul, en beïnvloedde ook Europese rockgroepen.

Wat betekent rock and roll?

dansmuziek uit de jaren vijftig. zeer ritmische dansmuziek van Amerikaanse oorsprong die zich in de jaren '50 van de 20ste eeuw ontwikkelde uit de combinatie van rhythm-and-blues en country-and-western en die wordt beschouwd als het begin van de popmuziek.